Loading...
4 πράγματα που πρέπει να έχεις στο νού σου πριν φέρεις στο σπίτι το νέο σου κουτάβι

4 πράγματα που πρέπει να έχεις στο νού σου πριν φέρεις στο σπίτι το νέο σου κουτάβι

Οι πρώτες μέρες από τον υιοθέτηση ενός κουταβιού μπορεί αν είναι αγχωτικές. Έτσι εάν σχεδιάζεις να φέρεις σπίτι σου ένα κουτάβι, καλό είναι να προετοιμαστείς λίγες μέρες νωρίτερα ώστε αυτό να έχει μια ομαλή μετάβαση στο σπίτι και εσύ να απολαύσεις περισσότερο τις πρώτες μέρες μαζί του.

Για το λόγο αυτό, φτιάξαμε μια μικρή λίστα με κάποια πράγματα που θα ήταν καλό να κάνεις πριν την ημέρα άφιξης του.

Για την ώρα του φαγητού

Το πρώτο πράγμα στη λίστα σου που πρέπει να εξασφαλίσεις για το νέο σου τετράποδο συγκάτοικο, είναι μια τροφή πολύ καλής ποιότητας. Είναι σημαντικό να εξασφαλίζεις στον σκύλο σου τροφή υψηλής ποιότητας που καλύπτει τις ημερήσιες διατροφικές του ανάγκες μιας. Μεταξύ άλλων, μια καλή τροφή έχει αντίκτυπο στα οστά, τις αρθρώσεις και το τρίχωμα ενός σκύλου. Θα πρέπει να γνωρίζεις πως για την επιλογή της τροφής του σκύλου σου, παίζει σημαντικό ρόλο η ηλικία του. Μιας και τα κουτάβια βρίσκονται σε μία διαδικασία ταχείας ανάπτυξης έχουν διαφορετικές ανάγκες από αυτές ενός ενήλικα σκύλου. Για την επιλογή της τροφής που θα δώσεις στο σκύλο σου, κατάλληλος για να σε καθοδηγήσει είναι ο κτηνίατρος σου, μιας και στο εμπόριο οι επιλογές είναι χαοτικές.

Για την ώρα του ύπνου

Φυσικά είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε στο κουτάβι μας ένα χώρο για να ξεκουράζεται και να κοιμάται, και όχι με αυτό δεν αναφέρομαι στον καναπέ ή το κρεβάτι σου, αλλά ένα προσωπικό του χώρο. Μια ασφαλής επιλογή είναι τα μεταλλικά crate. Εξασφαλίζουν στο σκύλο σου την απαραίτητη ασφάλεια που χρειάζεται ένα κουτάβι (αλλά και ένας ενήλικας σκύλος), θα σε βοηθήσουν στην εκμάθηση της τουαλέτας αλλά και θα σου χρειαστούν σε διάφορες καταστάσεις στην ενήλικη ζωή του. Για να εξοικειωθεί ο σκύλος σου με το crate του, αλλά και για την επιλογή του κατάλληλου crate καλό είναι να ζητήσεις την βοήθεια ενός εκπαιδευτή.

Για τον ελεύθερο χρόνο

Το να είσαι κουτάβι όπως και το να είσαι παιδί σημαίνει πολύ παιχνίδι. Μια κατηγορία παιχνιδιών είναι τα μασητικά για να τον κρατήσουν απασχολημένο φροντίζοντας ταυτόχρονα την υγεία των δοντιών του και μία άλλη παιχνίδια όπως τα μπαλάκια, που θα χρησιμοποιήσετε την ώρα του παιχνιδιού σας. Το σημαντικό είναι να του εξασφαλίσεις παιχνίδια τα οποία δεν μπορούν να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και να καταποθούν. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες επιλογές τόσο για ενήλικες σκύλους όσο και για νεαρούς. Επίσης, τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για λόγους υγείας, καλό είναι να παίρνει ο σκύλος μας τα παιχνίδια του ώρες που μπορούμε να τον επιβλέπουμε και όχι να τα έχει διαρκώς διαθέσιμα.

Οι κρυμμένοι θησαυροί

Κάτι που σίγουρα δεν σκέφτηκες είναι να δεις το σπίτι σου από την οπτική πλευρά ενός σκύλου και συγκεκριμένα από το ύψος του. Τις ώρες που θα εξερευνεί το σπίτι σου θα εντοπίσει πολλά πράγματα που θα του κινήσουν το ενδιαφέρον και μιας και οι σκύλοι μαθαίνουν τον κόσμο μέσα από το στόμα τους, είναι σημαντικό να προνοήσουμε και να απομακρύνουμε ή να μετακινήσουμε αντικείμενα επικίνδυνα για την υγεία του. Αναφέρομαι σε καλώδια από ηλεκτρικές συσκευές που μπορούμε να καλύψουμε ή να σηκώσουμε, πεσμένα μικρά παιδικά παιχνίδια, ξεχασμένα πράγματα κάτω από έπιπλα αλλά και πράγματα αξίας, όπως γυαλιά, σκουλαρίκια ή το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

Υπάρχουν φυσικά πολλά ακόμα πράγματα που πρέπει να έχεις στο νου σου όταν υιοθετείς ένα κουτάβι, αν τα αναλύαμε όλα μάλλον το άρθρο αυτό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Αποκτώντας ένα σκύλο, αναλαμβάνεις μια ευθύνη αλλά ταυτόχρονα κερδίζεις μια μακροχρόνια σχέση αγάπης. Ένα πρόγραμμα προεκπαίδευσης κουταβιών εξασφαλίζει ένα σωστά κοινωνικοποιημένο σκύλο και βάζει τη θεμέλια για μια αρμονική συνύπαρξη του σκύλου σου με το περιβάλλον του.

Κάντε το πρώτο βήμα στην εκπαίδευση του σκύλου σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Για λεπτομέρειες, ελέγξτε την Πολιτική Απορρήτου μας.